Pàgines

Premis voluntariat - AVAN

La plaça es mig buida, ha començat a ploure. La gent s’esmuny sota jaquetes i paraigües mentre es refugia als portals o a l’entrada dels cinemes. Entre tots, ens espolsem la pluja per ajudar a recollir el mercat solidari, els jocs i els diferents aparells de l’escenari.
S’acaba la Festa de l’Alzheimer i els seus actes just quan em tocava pujar a l’escenari i oferir 4 cançons per la causa.

Em trobo plegant veles i lamentant que acabi així. La pluja rega la ciutat només 10 minuts i en el seu camí, deixa la plaça gairebé deserta d’esperança i un escenari sense sentit.

10 minuts que no han de poder amb nosaltres....En un instant, tothom desplega cadires i seu davant l’escenari. Els actes s’han suspès però no cal cap programa per ser solidari. Els amics Oriol i Gerard, de “Els barris” s’ofereixen a acompanyar-me guitarres en mà, i asseguts a l’ampit dels plafons de fusta, comencem a cantar per l’Alzheimer.

Comença a congregar-se gent per continuar una festa, que és en realitat una reivindicació pels nostres iguals. Un concert improvisat que espanta els núvols i torna a donar vida a la plaça i, ho cregueu o no, fa sortir el sol.


Potser per casualitat o com a obsequi a la nostra empenta. Potser per ajudar als altres fent de voluntaris, vam trobar forces per superar les adversitats. Potser per coses com aquesta aprenem a gaudir d’un dia de sol tot i la pluja.


L’AVAN, l’associació d’amics de la neurologia, m’ha regalat moments inoblidables. No puc fer altre cosa que intentar tornar una part del que m’aporta col•laborar-hi i animar els altres a fer el mateix.

El projecte de l’associació “Gaudeix amb nosaltres” es finalista als Premis Voluntariat 2011 que atorga la Generalitat.

Si voleu col•laborar votant el seu projecte, ho podeu fer a Premis voluntariat

Només necessitareu un minut. Un gest que significarà un gran pas per l´AVAN i més d’un dia de sol per als seus usuaris.

Moltes gràcies en nom de l’AVAN.


Un tal Pere
...somriu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada